top of page

Prezentace ze SNEHu on-line

Na webu České společnosti nemocniční epidemiologie a hygieny byly zveřejněny prezentace z přednášek na letošní konferenci v Brně. Na této stránce najdete seznam přednášek v pořadí jak zazněly podle programu, kliknutím na konkrétní přednášku si můžete otevřít jednotlivou prezentaci převedenou do formátu PDF. Pokud bych měl dát tip na jednu nejzajímavější prezentaci (a neměla by to být ta moje), tak bych upozornil hned na dvě: (1) JUDr. Švec z Kanceláře zdravotního pojištění představil analýzu a perspektivy nutných změn pod názvem "Cesta k optimální roli zdravotních pojišťoven ve zlepšování efektivity a kvality českého zdravotnictví" - perspektiva může vypadat chmurně, ale někdy je pro skutečný pokrok nutná katarze, ke které zjevně spějeme. S tím docela souvisí i druhá prezentace představující průběh a především předběžná data z PPS v ČR pod názvem "Bodové prevalenční studie ve fakultních nemocnicích v roce 2023", kterou společně za hygieniky českých FN prezentovala MUDr. Lenka Hobzová z FN Hradec Králové (na letošní konferenci mimochodem zvolená novou předsedkyní společnosti - gratulujeme!).




4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

* Our bacterial typing service is particularly useful to monitor spread of bacterial clones in healthcare facilities. We help improving infection prevention and control a thus decrease the spread of antimicrobial resistance as well. The service is performed by the Department of Microbiology at the Faculty of Medicine & Dentistry, Palacký University Olomouc, Czech Republic, under the brand name "Typing for Life".
* Naše služba typizace bakterií je zejména vhodná pro sledování šíření bakteriálních klonů v zařízeních léčebné péče. Pomáháme zlepšit postupy prevence a kontroly infekcí a tím také snížit šíření rezistence k antibiotikům. Služba je prováděna Ústavem mikrobiologie * Lékařské fakulty * Univerzity Palackého v Olomouci pod značkou "Typing for Life".
Key words / klíčová slova: bacterial typing service / služba typizace bakterií * monitoring of clonal spread / sledování klonálního šíření * healthcare-associated infections (HAIs) / infekce spojené se zdravotní péčí, nozokomiální infekce, nemocniční nákazy * microbiology, hygiene and epidemiology news / novinky z oblasti mikrobiologie, hygieny a epidemiologie * hospital hygiene and epidemiology / nemocniční hygiena a epidemiologie * infection prevention and control (IPC) / prevence a kontrola infekcí
* sharing expertise, knowledge and experience / sdílení odborných informací, znalostí a zkušeností

Typing for Life

©2023 od Typing for Life. Created using Wix.com

bottom of page